1/2 l mléka, 1 kakaový pudink, 2 lžíce cukru, 100g čokolády na vaření, 1 sklenka whisky, lžička instantní kávy, šlehačka
Mléko smícháme s cukrem, trochu mléka odlijeme a rozmícháme v něm pudink. Mléko s cukrem přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný pudink a krátce za stálého míchání povaříme. Do sklenice na zmrzlinu nebo do skleněných kompotových misek dáme po lžičce alkoholu. Pudink ochladíme, vmícháme do něj nastrouhanou čokoládu (trochu si necháme na ozdobu), ochucený pudink dobře promícháme, přidáme zbytek whisky a nalijeme do připravených sklenic. Dobře vychladíme a před podáváním povrch ozdobíme čokoládou, instantní kávou a šlehačkou.
2 žloutky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce tekutého medu, 1/4 l šlehačky, 1 bílek, 1 balíček nakrájených mandlí nebo ořechů
Ušleháme z 1 bílku tuhý sníh, potom ušleháme šlehačku a dáme do lednice. Utřeme žloutky s cukrem až se cukr rozpustí, přidáme med a zašleháme. Pak přidáme 1/2 šlehačky a zvolna promícháme, přidáme zbytek šlehačky, sníh z bílku a ořechy. Naplníme do plastové krabice a dáme do mrazničky. Po dvou hodinách promícháme a dáme ještě na další 3-4 hodiny do mrazáku.
Najdete-li na těchto stránkách nějakou chybu (ať již faktickou nebo pravopisnou), dejte mi, prosím, vědět na adresu webmaster@petrbalas.cz. Diky
Zpět |
© Denisa Balášová |
- Stránky jsou optimalizovány pro prohlížeč, podporující styly. Takto nevypadají zdaleka tak dobře, jak by měly. Doporučuji upgrade.