Boršč

Zeleninová směs, nové koření, bobk. list, rajský protlak, zelí, červ.řepa, šlehačka

Zeleninovou směs (mochovskou) podusime na oleji s rozemletým novým kořením a bobk. listem skoro do měkka. Podušenou zeleninu zalijeme vodou, pak přidáme rajský protlak, citronovou štávu, trochu kyselého zelí, červenou řepu ve sladkokyselém nálevu a osolíme. Ještě dál dusíme, až je všechno měkké. Pak zalijeme šlehačkou, mlékem, nebo bílým jogurtem.


Zelňačka

200 g kysaného zelí, 200 g brambor, 4dcl kysané smetany, 40 g polohrubé mouky, sůl

Pokrájíme kysané zelí, vaříme v osolené vodě. K poloměkkému zelí přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory a dále vaříme. Mouku rozkvedláme se smetanou a přiliojeme k téměř měkkému zelí. Za stálého míchání povaříme. Do hotové polévky můžeme přidat máslo.


Najdete-li na těchto stránkách nějakou chybu (ať již faktickou nebo pravopisnou), dejte mi, prosím, vědět na adresu webmaster@petrbalas.cz. Diky

Zpět © Denisa Balášová