Zeleninová směs, nové koření, bobk. list, rajský protlak, zelí, červ.řepa, šlehačka
Zeleninovou směs (mochovskou) podusime na oleji s rozemletým novým kořením a bobk. listem skoro do měkka. Podušenou zeleninu zalijeme vodou, pak přidáme rajský protlak, citronovou štávu, trochu kyselého zelí, červenou řepu ve sladkokyselém nálevu a osolíme. Ještě dál dusíme, až je všechno měkké. Pak zalijeme šlehačkou, mlékem, nebo bílým jogurtem.
200 g kysaného zelí, 200 g brambor, 4dcl kysané smetany, 40 g polohrubé mouky, sůl
Pokrájíme kysané zelí, vaříme v osolené vodě. K poloměkkému zelí přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory a dále vaříme. Mouku rozkvedláme se smetanou a přiliojeme k téměř měkkému zelí. Za stálého míchání povaříme. Do hotové polévky můžeme přidat máslo.
Najdete-li na těchto stránkách nějakou chybu (ať již faktickou nebo pravopisnou), dejte mi, prosím, vědět na adresu webmaster@petrbalas.cz. Diky
Zpět |
© Denisa Balášová |
- Stránky jsou optimalizovány pro prohlížeč, podporující styly. Takto nevypadají zdaleka tak dobře, jak by měly. Doporučuji upgrade.